Porgandipirukas

Taigen:
1 pulk pärmi (“Nordic”)
200 g suhkrut
0,5 l leiget piima või vett
200 g sulatatud margariini või pool klaasi toiduõli
0,5 tl soola
u. 1,5 kg nisujahu

Täidis:
2 kg keedetud porgandeid
200 g võid (“Taluvõi”)
1 muna
u. 3 sl suhkrut (võib ka rohkem)
veidi soola

1. Vedelda pärm suhkruga, lisa leige piim või vesi, seejärel sool ja sulatatud margariin. Lisa jahu ja hakka sõtkuma. Jahu peab lööma käte küljest lahti, siis on paras.
3. Pane kerkima 1-1,5 tunniks.
4. Riivi porgand, sega juurde muna, suhkur, sool ja sulatatud või. Sega korralikult läbi.
5.Kui taigen kerkinud, siis murra ära 1/3, mis jääb “kaaneks”.
6. Määri ahjuplaat õliga, raputada peale veidi riivsaia või mannat, et ei jääks külge ja sobita plaadile lahtirullitud 2/3 taignast.
7. Määri taignale porgandisegu.
8. Rulli lahti järelejäänud taigen ja katta sellega porgand. Määri pealt lahtiklopitud munaga.
9. Pane ahju ja küpseta 170-180°C juures u.30-40 minutit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

3 kommentaari “Porgandipirukas

  1. Tegin seda just. Porgandipiruka kohta ikka väga magus. Kindel, et 200 g suhkrut? Arvasime, et saab soolast pirukat puljongi kõrvale, aga nüüd saab magusat kooki kohvi kõrvale.