Lasanje

1 pakk lasanjeplaate

Hakklihakastme jaoks:
2 sl õli
1 sibul
100 g peekonit (võib ka ära jätta, kui tahad lahjemat)
4 küüslauguküünt
300 g hakkliha
400 g purustatud tomateid
2 sl tomatipastat
2 dl puljongit
soola
musta pipart
basiilikut

Juustukastme jaoks:
50 g võid
1 dl jahu
1 l piima
300 g riivitud juustu
soola
valget pipart
muskaati

1. Hakklihakaste: pruunista pannil õlis ribadeks lõigatud peekon. Lisa hakkliha ning jätka pruunistamist. Lisa hakitud sibul. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Sega hulka purustatud küüslauguküüned, tomatid, tomatipasta ja puljong ning hauta 20 minutit.
2. Juustukaste: sulata potis või, lisa jahu ja pruunista. Lisa vähehaaval ja pidevalt segades külm piim, et ei tekiks klimpe. Kuumuta, aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta. Lisa pool riivitud juustust.
3. Kalla lasanjevormi põhjale kastet, lao plaadid, nende peale hakklihakastet, lao uus kiht plaate, jälle hakklihakastet, plaadid ja kõige peale juustukaste. Parim oleks, kui kõik on kastmega kaetud, siis haudub ühtlaselt läbi.
4. Küpseta 175°C ahjus umbes 15 min. Lisa riivitud juust kõige peale (siis ei kõrbe ära, sulab parasjagu) ja küpseta edasi u. 20 minutit. Kokku küpsemisaeg u. 35-40 min, sõltub ahjust.
Head isu!
Hüva nõu: Eriti hea tuleb munalasanjeplaatidega (neisse on lisatud kõigele muule lisaks ka muna).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

80 kommentaari “Lasanje

  1. Mina lisasin veel ühe paprika ja kaks porgandit. Samuti shampiljone ja ananassi. Sai väga hea. Ahjaa üks küsimus, mis pagana moodi te selle kastme tükilise saate? Ma olen paarkümmend korda juustukastet teinud ja no ei suuda aru saada.. Üldse ei sega seda? Koguaeg vispliga liigutades võid, jahu ja siis vähehaaval piima lisades küll see asi klimpi ei lähe!

    Retsept on suurepärane, tänan :)

  2. Tere, mu nimi on Helle Kajamets. Tatid saage tuttavaks ma olen päris rets. Lasanjet ma ei küpseta, selle asemel annan ma vastu pead ka. Helle fucking Kajamets olen ma, mulle meeldib lapsi õpetada.

  3. Mina sain lasanje plaatide ettevalmistamiseks nipi restoranist, kus ma töötasin. Poti asemel võtsin laia panni, panin vett ja veidi õli ja keetsin plaadid eelnevalt pehmeks ja suureks. Selle juures tuleb tähele panna, et plaadid pannil omavahel kokku ei hakkaks, neid tuleb aegajalt liigutada. Ja tõsta soovitan laia pannilabidaga. Ja kui läheb mõni veidi katki, siis lapid kokku ja no stress! :) Igatahes võin öelda, et lasanje plladid peaaegu kahekordistuvad sedasi eelnevalt keetes, niiet mul kulub sedasi plaate poole vähem ja pole muret, et äkki plaadid ei lähe ahjus pehmeks.
    See retsept on tõesti üks hea retsept, hea alati enne tegemist pilk üle lasta! Mina lisan hakklihakastmesse ka muskaati. Mulle meeldib, kui lasanjel on muskaadi maitset tunda! Täna proovin siis peekoniga ka, kindlasti on väga hea!

  4. ma jätsin aind peekoni välja ja tuli supper hea. juustutaste tuli supper välja, ei ole tarvis osta poest. natuke tüütu on teha aga tulemus on supper hea söök. soovitan!!

  5. Kasutasin hakkliha ja peekoni asemel tuunikala ning tomatipasta ja tomatite asemel tavalist Heinzi ketðupit. Puljongi jätsin lisamata. Peale lisasin veel rohelist tilli. Väga maitsev tuli tõesti. Aitäh hea retsepti eest!

    Soovitan soojalt.

  6. Juustukastmega polnud küll mingit probleemi, kuigi tegin seda esimest korda elus :) Beekonit polnud käepärast võtta, kuid sellest asi kätki ei jäänud, väga hea 😉 Soovitan!

  7. Super-lux. Tegime ilma peekonita…teised ained olid kõik nagu retseptis ette nähtud ja tuli väga väga hea. Kaste ei läinud samuti tükki. Soovitan.

  8. Juustukastet jah ei soovita teha. Liiga suur jamamine. Parem võtta poest 2 pakki Knorri 4-juutsu kastet, mis on mõeldud pastale/spagettidele. Ühest pakist jääb väheks ning need “lasanje lehed” võivad jääda kõvaks. Et seda kõvasust vältida, on hea panna vorminõu põhja veidi ka vett. Ikka rohkem vedelikku, mis niisutab.
    Lõpuks tuleb super hea kraam!!

  9. minul läks ka see kaste klimpi. lausa õudne. viskasin minema. tegin järgmsie nii, nagu tavalist kastet: segasin külma piima ja jahu vispliga ära ning valasin kuuma potti, kus või oli juba kuum

  10. Ja saingi hakkama. Võttis kokku 2h aega ja väga palju musti nõusid.
    Asja sai, maitse oli supper ja kindlasti teen veel. Omalt poolt lisasin juurde ananassitükke. Juustukastmega hakkama ei saanud tuli pigem klimbisupp :D, klimbid sõelusin ära ja kastme võtsin ikkagi kasutusse. Järgmine kord ostan valmis kastme, lihtsam ja vähem vaeva või siis peaksin hoopiski kastme tegemise selgeks õppima 😀 Eks näis.
    Kes veel pole teinus siis tehke kindlasti.

  11. Mina kasutan lasanje tegemisel jahukastme asemel hoopis poest ostetud “valge kaste” pulbrit, mille panen lihtsalt vette, segan ja keedan. Vahet pole märgatagi ja kiiremini saab ka.

  12. juustukastme paksenemiseni ei peaks ootama, võttis nii kaua minul nt. pigem mingi 5 min lasta kütta, ja siis juust sisse.
    PS – JUUSTU JA VÕID KINDLASTI ROHKEM KASTMESSE!!!

  13. miks keegi ei hoiatanud et esimene kord on nii õudne!!!!
    ilmselt tuleb see vilumus kogemustega, ja edaspidi tea nmda teisiti teha, see juustukastme valmistamine on üks keeruline värk, edaspidi lihtsalt juustu koos koorega natuke soojendada.
    aga hetkel on asi ahjus eks näis mis sellest tuleb.

  14. Mina olen teinud ainult 500g tomatipastaga ja pole üldse tomateid kasutanud ja lasanje on ikka super hea välja tulnud. Laisa inimese värk.
    Poes müüakse magusamat tomatipastata + ka teravamat.

  15. Kui soovite ehedat lasagnat, siis tuleb natuke vaeva näha ja leida kolm juustu Ricotta, Parmesan ning Mozzarella. Kaks viimast on meie poodides täitsa olemas, kuid Ricottaga võib probleeme tekkida, sest ta peab olema äärmiselt värske ning seetõttu on transport keeruline. Tean, et saadaval peaks teda olema näiteks Stockmannis ja Pikal tänaval asuvas Itaalia kohvik-poes. Kindlasti on ka teisi kohti, kust seda muretseda, alati tasub küsida ja uurida. Kui keegi avastab poe, kust Riottat saab kogu aeg, siis andke ka mulle teada!

    Hakkliha kastme võib vabalt ise teha, kuid samuti pole paha valik juba poodides olemasolev Bologonesekaste (valida siiski kvaliteetne ja ehk kõrgemast hinnaklassist, mitte kodumaine). Valmisprodukt sisaldab üldjuhul õigeid maitseaineid. Soovi korral võib lisada juurde hakkliha ja ohtralt basiilikut, sest basiiliku ning juustude maitsed annavadki õige lasagna maitse.

  16. soovitan hakkliha kastmesse oreganot ka panna ja beshamell kastet iga hakkliha ja plaadi kihi vahele.muidu on lasgne nagu peab.

  17. Soovitan juustukastmesse poole vähem jahu panna ja poole rohkem juustu, kui soovid ikka juustukastet mitte jahukastet saada.

  18. ma neid munaga lasanjeplaate ei soovitaks, segavad maitset ja mitte heal moel… ja plaate lapin nii, et hakklihakaste, plaadid, h-kaste, juustukaste, plaadid… niimoodi haudub veel eriti hästi läbi. ja keegi tegevat lihtsalt nii ka, et paneb ainult riivit juustu vahele, tunduvalt lihtsam (pole ise proovinud).