Lasanje shampinjonidega

Lasanjeplaate

Hakklihakastme jaoks:
2 sl õli
1 sibul
300 g veisehakkliha
1 karp värskeid shampinjone (vist leedu toode, sinises karbis)
400 g purustatud tomateid (konserv)
2 sl tomatipastat
soola
piprasegu

Juustukastme jaoks:
50 g võid
1 dl jahu
1 l piima
300 g riivitud juustu
soola

1. Hakklihakaste: pruunista pannil õlis hakkliha. Lisa hakitud sibul ja viilutatud shampinjonid. Hauta. Maitsesta soola ja pipraseguga. Sega hulka purustatud tomatid, tomatipasta ja hauta veidi veel.
2. Juustukaste: sulata potis või, lisa jahu ja pruunista. Lisa vähehaaval ja pidevalt segades külm piim, et ei tekiks klimpe. Kuumuta, aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta. Lisa pool riivitud juustust.
3. Kalla lasanjevormi põhjale kastet, lao plaadid, nende peale hakklihakastet, lao uus kiht plaate, jälle hakklihakastet, plaadid ja kõige peale juustukaste.
Parim oleks, kui kõik on kastmega kaetud, siis haudub ühtlaselt läbi.
4. Küpseta 175°C ahjus umbes 15 min. Lisa riivitud juust kõige peale (siis ei kõrbe ära, sulab parasjagu) ja küpseta edasi u. 20 minutit. Kokku küpsemisaeg u. 35-40 min, sõltub ahjust.
Head isu!
Hüva nõu: Lasanjeplaadid võib korraks kuumast veest läbi lasta, see muudab nad pehmemaks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

74 kommentaari “Lasanje shampinjonidega

  1. See nn. juustukaste ei kõlba küll kuhugi.Väga mõtetu lasanje tuli. Tegin täpselt retsepti järgi. Tuleb jääda ikka oma retsepti juurde. Solvuda pole mõtet!

  2. Väga, väga maitsev!!! Juustu kastmele panen alla 1 liitri piima. Lisan natuke piima ja segan ja jälle natuke piima senikaua, kuni ühtlane kaste on. Panin hakkliha juurde lisaks ka punase paprika tükid.
    Soovitan kindlasti valmistada. Vähetõenäoline, et toit untsu läheks. :)

  3. jah vägev söök tuli aga juustukastmes võiks vähem jahu ja rohkem juustu olla. igatahes oli üks parimaid :)

  4. Nonii meie siis katsetame seda.juba ahjus.ja kõike tuli piisavalt.ega gramm grammi järgi ei saagi midagi teha.silma ja tunde järgi panin asju.lisasin ka porrut ja tilli.hmm…võiks juba valmis olla.äga hea näeb välja =)