Virsikukook

Põhi:
125 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
1 suur purk virsikukompotti
250 g kohupiima
250 g hapukoort
1 dl suhkrut
2 muna
2 sl tärklist

1. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, jahu ja küpsetuspulber.
2. Suru taigen u. 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 200°C juures 10 minutit.
3. Lao virsikutükid põhjale.
4. Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim ja hapukoor ning kõige lõpuks tärklis. Vala segu virsikutele ja küpseta veel u. 30 minutit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

66 kommentaari “Virsikukook

  1. See 3 dl oli liiga vähe. st sellega jäi tainas liiga vedel ja need ääred vajusid selle 10 minutiga ära. muidu väga hea tõesti!

  2. See kook sobib eriti hästi serveeritult vaniljekastmega!!!Meie serv seda vaniljekastemag ja vaarika toormoosiga…super…kuid mulle maitseb ainult vaniljekastmega:)

  3. olen teind ka peaaegu sama kooki,eile näiteks viimati. see on minu ja mu sõprade lemmik. tärklist aind ei pane.
    virsikute asemel võib ka muud panna.olen proovind maasikatega aga pole nii hää kui virsik.
    yritan nyyd kiiviga teha, kui hea saab,annan teada.
    kohupiima asemel kasutan kohupiimapastat,meeldib rohkem,tavaline kohupiim jääb minu jaoks liiga sõmer.

  4. väga hea kohupiimakook tuli sellest. 26 cm koogivormi jaoks tuli tainast liiga palju, aga pole hullu – ülejääk maitses ka toorelt väga hea :) kuna sellises vormis jäi pealmine kiht mõnusalt paks, venis küpsemisaeg tunduvalt – 200-kaadises ahjus valmis kook ligi 45 min + ahju jahtumise aeg.
    ps! virsikute asemel kasutasin aprikoose – koogi lahtilõikamisel on need naksakamad.