Sõrnikud

500 g kohupiima
2 munakollast
1 dl nisujahu
veidi soola
1 sl suhkrut
veeretamiseks jahu
praadimiseks õli

1. Sega kohupiima hulka munakollased, jahu, sool ja suhkur. Sõtku ühtlaseks taignaks.
2. Raputa lauale ja kätele jahu, vormi taignast käte vahel väikesed pallid ja vajuta laiaks. Kasta sõrnikud jahusse. Kui aega on, keera need fooliumisse ja tõsta pooleks tunniks külma.
3. Kuumuta pannil õli ja vajuta sõrnikud u. 1 cm paksusteks kookideks.
4. Küpseta keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 3-5 minutit.
5. Serveeri kuumalt suhkruga maitsetatud hapukoore või keedisega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

65 kommentaari “Sõrnikud

  1. Lux-sõrnikud
    Kasutasin Riccotat (600 gr).
    Lisasin 5 tervet muna,
    ca 1/2 klaasitäit kookoshelbeid
    ca 1/2 klaasitäit jahu. Praadisin segus 1/3 õli ja 2/3 võid.
    Riccotta on väga kuiv ja vähematest munadest ei piisanud. Kookoshelveste kasutamisel pole vaniljet enam vaja – mina panin esimese hooga ja liiga magusaks läks.
    Sõin neid nagu venelastel kombeks: kuumalt külma hapukoorega. Näm.

  2. Parema tulemuse saavutamiseks soovitaks kohupiim hõõruda läbi sõela. vahustatud munakollane,sool, suhkur (vanilje) lisada kohupiimale, segada korralikult läbi ja alles siis lisada jahu.Saadud massist vormida vorstike, keerata see küpsetuspaberi sisse ja panna tahenema u 15 minutiks külmikusse.
    nüüd lõigata u 1,5cm viilud, paneerida kergelt jahus .Praadida võis.

  3. kaiele: point selles ka, et mõtekas on ju teha seda selle nõukaaegset igandit meenutava kohupiima klotsiga, mitte nende vedelate kohupiimakreemidega.

  4. to kaie
    mina tegin selle retsepti järgi ja tuli ilusti paks tainas, sain käte vahel palliud vamis küll. Lisasin küll veidi rohkem suhkrut aga see ei tohiks taigna paksust mõjutada. Kas sa ikka panid 2 munakollast, mitte 2 tervet muna? Väga maitsavad tulid.

  5. Sellest kogusest saab u. 16 koogikest. Kolmele inimesele täiesti piisab hommikusöögiks. Küpsetada tuleks võimalikult madalal temperatuuril ja suhkru kogus tuleks kahega korrutada, muidu väga maitsvad!!

  6. ma proovisin teha aga ei tulnud välja kuna taigen on ju vedel,ja siin retseptis polnud kirjutatud et tainas peab paisuma.Esiteks tainas on vedel ja kuidas ma neid pallideks siis vormin?proovige ise järgi selle retsepti järgi teha,siis saate omal nahal tunda;)