Dolma ehk “kapsarullid” viinapuulehtedega

500 g pehmet lambaliha
1 dl riisi
1 sibul
400 g viinamarjalehti
1 sl võid
maitserohelist
pipart
soola
tuhksuhkrut
kaneelipulbrit

1. Aja pehme lambaliha läbi hakklihamasina. Lisa keedetud riis, peenestatud sibul ja maitseroheline, maitsesta pipra ja soolaga.
2. Pese viinapuulehed ja eemalda puine varreosa. Aseta lehed ühe-kahekaupa lauale. Tõsta igale lehele täidis ja keera kokku nagu tavalised kapsarullid. Puista rullidele soola ja aseta tihedalt madalasse potti.
3. Vala peale või, 2 dl lambakontidest keedetud puljongit, kata kaanega ja hauta umbes tund aega.
4. Dolma anna lauale vaagnal. Eraldi anna lauale hapupiima, mis on segatud riivitud küüslaugu ja soolaga. Samuti puistatakse toidule peale tuhksuhkruga segatud kaneeli.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

Üks kommentaar “Dolma ehk “kapsarullid” viinapuulehtedega

  1. Mina soovitaks kaneeli ära jätta ja hoopis paar supilusikatäit purustatud tomateid lisada nii lihamassi kui ka puljongisse ja natuke sidrunimahla v6i veiniäädikat puljongisse ei tee ka paha.