Juustufondüü

400-450 g shveitsi ehk emmentali, vene vms. juustu (hollandi juust ei sobi)
küüslauku
võid
2 dl naturaalset valget veini
1 tl maisitärklist (“Maizena”)
2-3 sl konjakit (soovi korral)

1. Lõika juust kuubikuteks.
2. Hõõru kuumutatud fondüünõu seest küüslauguga, seejärel määri võiga. Vala vein fondüünõusse, lisa juustukuubikud.
3. Kuumuta pidevalt segades peaaegu keemiseni, ent ära mingil juhul keema lase! Sega väheses veinis või vees 1 tl tärklist ja lisa fondüüle – nii fondüü ei paaku. Soovi korral maitsesta konjakiga.
4. Kui fondüü aeg-ajalt keedes mulksub, siis kasta saia- või aedviljatükid sulanud juustusegusse ja söö kohe.
Joogiks sobib vein või tee. Kui fondüü kipub kõvenema, on vein olnud liiga vähese happesusega ja tuleb lisada veidi sidrunimahla.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

191 kommentaari “Juustufondüü