Toorjuustukook

200 g teraküpsisedid
100 g võid
400 g toorjuustu
250 g hapukoort
250 g rõõskkoort, võib ka vähem
1 sidruni mahl
30 g zelantiini
suhkrut ja vaniljesuhkrut maitse järgi

1. Purusta küpsised ja sega juurde sulatatud või.
2. Küpseta ahjus 200°C juures u. 10 minutit. Lase jahtuda. 3. Sega omavahel toorjuust, hapukoor ja sidruni mahl.
3. Vahusta rõõskkoor ja lisa see juustu segule. Maitsesta suhkru ja vaniljesuhkruga. Kõige lõpuks lisa sulatatud zelantiin ja pane külma.

Küpsisepõhja ja juustusegu vahele võid panna ka koserveeritud aprikoose, virsikuid, kirsse või vms. aga siis võiks toorjuustu kihi teha pooltest komponentidest. Samamoodi võib serveerida juustusegu magustoidu pokaalides. Võimalusi on mitmeid ja tulemus on lausa võrratu! Tasub proovida.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

42 kommentaari “Toorjuustukook

  1. koogi külmashoidmise aeg sõltub sellest, kui palju zelatiini lisad (ma ise olen tavaliselt pannud vist pool poes müüdavast pakist-hetkel ei oska öelda, mitme grammised need on), kuid nii 5 tunniga peaks kindlasti valmis olema!

  2. olen proovinud lisada juustusegule ka mitmesuguseid essentse, millest kõige parem oli paar tilka mõru mandli essentsi.
    põhja küpsetamise asemel olen juustusegu valmistamise ajaks külmkappi pannud.
    muidu suuuu(re)pärane kook!!!

  3. Tore on see, et keegi on ka pannud nö. ” originaalse” toorjuustukoogi kuskile üles. Pole seda proovinud. Mingi aeg tuleb kindalasti käsile võtta ja seda valmistama hakata! Sest seda on ju nii palju kiidetud. aitäh, retsepti lisajale! :)

  4. Tore on see, et keegi on ka pannud nö. ” originaalse” toorjuustukoogi kuskile üles. Pole seda proovinud. Mingi aeg tuleb kindalasti käsile võtta ja seda valmistama hakata! Sest seda on ju nii palju kiidetud. aitäh, retsepti lisajale! :)

  5. mina lisaks toorjuustusegule moosi, eriline lemmik, mis sinna väga hästi sobib, on mustsõstra-vaarika moos. Imeline kook!!