Baklaþaani – singirullid

2 baklaþaani
soola
2 sl toiduõli
150 g viiludeks lõigatud sinki
1 punt basiilikut
200 g (mozzarella) juustu
1 sibul
1 sl õli
1 prk purustatud tomateid omas mahlas (u. 400 g)
1 sl tomatipüreed
½ tl suhkrut
veidi cayenne- või chillipipart

1. Pese baklaþaanid. Lõika need pikuti umbes 1 cm paksusteks viiludeks.
2. Laota baklaþaaniviilud võipaberile või lauale. Riputa neile soola ja lase umbes 20 minutit seista. Kuivata viilud majapidamispaberiga.
3. Kuumuta pannil õli. Prae baklaþaaniviile kummaltki poolt umbes 2-3 minutit. Tõsta need majapidamispaberile.
4. Aseta igale baklaþaaniviilule singiviil ja leht basiilikut. Keera rulli.
5. Lõika juust viiludeks. Kinnita juustuviilud hambaorgiga rullidele.
6. Koori ja haki sibul.
7. Küpseta sibul õlis, aga ära pruunista. Lisa purustatud tomatid omas mahlas ja tomatipüree. Keeda kastet umbes 15 minutit.
8. Maitsesta kaste suhkru ja cayenne pipraga.
9. Kalla kaste sügavamale vaagnale. Tõsta baklaþaanirullid kastmesse. Kaunista basiilikuga.
Hüva nõu:
Baklaþaanid võib asendada suvikõrvitsaga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga