Pliinid

25 g pärmi (1/2 pakki)
5 dl piima
2 munakollast
2 dl tatrajahu
2 dl nisujahu
1/2 tl soola
3 sl hapukoort
2 munavalget
PRAADIMISEKS:
võid või margariini

SERVEERIMINE:
u. 250 g kalamarja
1 hakitud sibul
1 hakitud punane sibul
2 dl creme fraiched või hapukoort

1. Pane pärm kaussi.
2. Soojenda piim (+37°C). Kalla natuke piima kaussi. Sega, kuni pärm on lahustunud.
3. Lisa munakollased, mõlemad jahud, ülejäänud piim ja sool. Sega taigen ühtlaseks.
4. Kata kauss kinni ja lase taignal kerkida toatemperatuuril umbes tund aega.
5. Sega hapukoor taignasse. Klopi munavalged kõvaks vahuks ja sega ettevaatlikult tõstes taigna hulka.
6. Kuumuta koogipannil veidi rasva. Tõsta pannile iga bliini jaoks 1,5 sl taignat.
7. Kui bliin on kerkinud ja pind tahkunud, keera see ümber.
8. Serveeri kohe. Lisandid pane väikestesse kaussidesse, nii saab igaüks valida endale meelepärased lisandid.
Hüva nõu:
Pidulikel õhtusöökidel pakutakse pliinidega õiget kaaviari. Tavaliselt kasutatakse lõhe-, siia-, rääbise- või lutsu marja.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga