Hõrk salat suitsulinnuga

1 tükk punakapsast (u. 300 g)
u. 25 g värsket ingverit
1 granaatõun
3 sl sidrunimahla
1 sl suhkrut
½ tl soola
¼ tl musta pipart
1 dl pähkliõli
1 dl mandleid
1 dl värskeid või külmutatud pohli või mustsõstraid, salatit
200 g suitsutatud lindu

1. Eemalda kapsa välimised lehed. Lõika kapsas juustuhöövliga peeneks.
2. Koori ingver ja riivi see peeneks.
3. Lõika granaatõun pooleks. Võta sisu teelusikaga välja.
4. Sega kastmeks granaatõuna sisu ja väljavalgunud mahl, sidrunimahl, suhkur, sool, pipar, ingver ja õli.
5. Lase mandlid korraks keema ja koori. Rösti need kuival pannil. Purusta mandlid.
6. Sulata jäised marjad. Sega riivitud kapsas, marjad, mandlid ja salati tükkideks rebitud lehed läbi ja lisa kaste. Sega. Jaota segu neljale taldrikule.
7. Lõika liha viltu õhukesteks viiludeks. Tõsta need taldrikutele salati kõrvale.
8. Serveeri koos pika saiaga.
Hüva nõu:
Kui suitsutatud lindu pole saada, paku koos salatiga suitsusinki või küpsetatud kalkunirulaadi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

10 kommentaari “Hõrk salat suitsulinnuga