Peki sakuska

1 kg pekki
1 l vett
1 kl jämedat soola
1 peotäis sibulakoori
purustatud küüslauguküüsi

1. Lõika pekk umbes 6-8 x 20-30 cm suurusteks tükkideks (eemalda nahk).
2. Lahusta sool vees, lisa sibulakoored ja lase vesi keema.
3. Pane pekk keevasse vette ja hoia keedunõu veel 2 minutit pliidil.
4. Võta keedunõu pliidilt ja tõsta jahtuma.
5. Tõsta keedunõu koos soolvee ja pekiga 48 tunniks jahedasse.
6. Võta pekk soolveest välja, hõõru ümbert purustatud küüslauguga ja pane umbes30-60 minutiks sügavkülma, et pekk rutem taheneks.
7. Lõika hästi õhukesed viilud, serveeri suupisteks koos leivaga.
Hüva nõu:
Purustatud küüslaugule võid segada juurde ka jahvatatud punast pipart või paprikat ja saadud seguga pekk ümbert hõõruda. Samuti võid kasutada näiteks adzikat. Võid retsepti proovida ka veidi “läbikasvanud” sealihaga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Peki sakuska

  1. Korraliku peki defitsiitsuse tingimustes läbikasvanud pekki kasutades peab arvestama et valguline komponent tuleb ülisoolane. Seega varuge ohtralt õlut!