Seenepirukad

400 g võitaignat
1 pk peekonit (u. 150 g)
1 sibul
300 g ðampinjone
¼ tl musta pipart
½ dl hakitud peterselli
½ tl soola)

MÄÄRIMISEKS:
muna

1. Sulata võitaigen pakendil toodud juhise järgi. Rulli taigen lahti.
2. Lõika taignast 12 – 15 cm läbimõõduga ringid või siis lõika taigen ruutudeks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
3. Lõika peekon ribadeks ja kuumuta seda mõni minut pannil.
4. Koori ja haki sibul. Pese seened ja lõika viiludeks.
5. Lisa sibulad ja seened pannile. Kuumuta ka neid mõni minut koos peekoniga. Maitsesta pipra ja peterselliga. Kui vaja, lisa soola. Lase veidi jahtuda.
6. Jaota segu taignaplaatide ühele poolele. Määri taignaservad lahtiklopitud munaga. Keera taigna teine pool täidise peale ja suru servad kahvliga kinni.
7. Määri pirukad munaga. Küpseta 250 kraadi juures 10 minutit.
8. Serveeri koos eri värvi paprikatest tehtud salatiga.
Hüva nõu:
Peekoni võib asendada suitsusingiga ja ðampinjonid metsaseentega. Praadimisel lisa neile veidi õli vms.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga