Spanakopita juustu ja kukeseentega

600 g lehttaignat
200 g tugevamaitselist juustu
70 g fetajuustu
~10 g hapukoort
3 muna
150 g kukeseeni
~30 g porrut
soola
pipart
rasvainet praadimiseks
KERGE TZAZIKI KASTE:
500 g maitsestamata jogurtit
50 g värsket kurki
1 tl purustatud küüslauku
soola
pipart

1. Tükelda porru ning prae koos seentega kergelt läbi.
2. Riivi juust ning haki peeneks fetajuust.
3. Sega juustud, seened ja porru munade ja hapukoorega ühtlaseks massiks ning maitsesta.
4. Lõika õhukeseks rullitud taignast kuus 25×25 cm suurust ruutu, aseta nende keskele segu ja voldi taignaruudud kolmnurkadeks kokku.
5. Küpseta ahjus 230 C juures kuldpruuniks.
6. KASTE: Riivi jämeda riiviga kurk, lisa jogurt ja purustatud küüslauk ning sega ja maitsesta.
7. Tõsta spanakopita kolmnurk taldrikule, vala kõrvale tzaziki kastet. Kaunista maitserohelisega (nt. murulauk) ja serveeri.
Hüva nõu:
Juustu ja seeni võid asendada ka teiste ainetega nagu suitsujuust, kana, kala, keel, sink vms. või neid omavahel kombineerida. Proovi spanakopitat suitsubroileri lihaga ning kastmes kasuta kurgi asemel konservananassi (suurenda ananassi kogust 2x).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

6 kommentaari “Spanakopita juustu ja kukeseentega

  1. spanakopita tuleb kreekast ja tähendab spinatipirukat. Aga mida selles pirukas ei ole, on spinat! 😛