Tuunikalavaht

2 lehte zelatiini
1 prk tuunikala vees (u. 185 g)
1 sl pigistatud sidrunimahla
½ tl soola
¼ tl valget pipart
u. 250 g kohupiimapastat
1 hapukurk
1 sl kapparit
1 sibul
4 salatilehte

1. Leota zelatiini külmas vees umbes 10 minutit.
2. Nõruta kala hoolikalt ning maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga.
3. Sega kohupiimapasta tuunikalaga. Peenesta kurk ning lisa kurk ja kappar tuunikalasegusse.
4. Pigista vesi zelatiinist välja. Sulata see potis nõrgal tulel või kausis mikrolaineahjus täisvõimsusel (max 800W).
5. Lase veidi jahtuda. Lisa sulatatud zelatiin tuunikalasegusse. Lase seista külmas umbes 30 minutit.
6. Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Pane salatilehed neljale taldrikule.
7. Tõsta tuunikalavaht salatilehtedele ja kaunista sibularõngastega. Serveeri koos saia või leivaga.
Hüva nõu:
Kalavahu võib valmis teha varakult enne pidu. See säilib külmkapis 5-6 päeva, aga ei sobi külmutamiseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga