Sushiriis

2 dl jaapani sushiriisi või tavalist pudruriisi
2,5 dl keeva vett
2 sl riisiäädikat või õunaäädikat
1/2 tl soola

Loputa riis kolme-nelja veega ja jäta siis paariks tunniks rohkesse puhtasse vette ligunema. Vala riis sõelale, lase täiesti kuivaks nõrguda ja kalla keedunõusse. Lisa valmistusainetes antud kogus keeva vett, kuumuta kõrgel kuumusel, pidevalt põhjast segades, keemiseni. Lase mööda põhja segamist jätkates paar minutit keeda, vähenda siis kuumus miinimumini ja hoia riis kaane all umbes 15 minutit keemispunkti lähedal. Kui riis on kogu vee endasse tõmmanud, tõsta keedunõu pliidilt ja lase kaane all veidi jahtuda. Lisa äädikas ja sool ning sega hästi läbi ja lase täielikult külmaks minna. Väldi jahtumisel riisi kuivamist

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

62 kommentaari “Sushiriis

  1. tegin eile seda, kuigi vähe teise retsepti järgi.
    nimelt äädika, soola ja tuhKsuhkru lisasin riisile peale keetmist ja lasin siis 15 min. “tõmmata”. tulemus oli hea, riis sai parjalt hapuka maitse.

  2. ..keetsin ka riisi normaalselt…lisasin äädikat, soola ja suhkrut.. tuli ilusasti välja..aga tegelikult kui teha õunaäädikaga võiks natuke vähem kui 2 spl. äädikat panna..

  3. Tegin täpselt nii, kasutades pudruriisi ja valmis läbivettinud ja väga kleepuv riisimass, millest polnud võimalik mitte, kui midagi vormida! kogused olid täpselt sellised nagu retseptis mainitud… ei tea kohe mitte, mis nihu läks? – ja õhtusöök oli rikutud :(

  4. Saab teha ka nii, et keedab riisi normaalselt, siis marinaad äädikast, soolast ja suhkrust ja siis segatakse see marinaad riisiga läbi. Maitseb yummi!!!!!Aga suhkur on WICHTIG!!!!!!!