Broilerisalat

1 praetud või keedetud broiler
200g ðampinjone või muid seeni
150 g peekonit
2 salatipead: näiteks peasalatit ja sigursalatit
2 kõvakskeedetud muna
2-3 tomatit
peenestatud peterselli

SALATIKASTE:
2 sl veiniäädikat
1 tl soola
¼ tl valget pipart
4 sl toiduõli
1 sl vett
2 sl chilli-tomatiketðupit

1. Eemalda broilerist luud ja lõika liha ribadeks.
2. Pese ja puhasta ðampinjonid või muud seened. Jaga need nelja ossa.
3. Prae peekoniviilud kuival pannil, aga ära kuumuta panni liiga kuumaks. Nõruta majapidamispaberil. Prae seened pannile jäänud rasvas.
4. Pese salat. Rebi see parajateks tükkideks ja lao kausi põhjale. Aseta broiler, seened ja peekon salatile. Kaunista tükeldatud munade ja tomatilõikudega. Puista pinnale peterselli.
5. Sega salatikastme ained omavahel. Serveeri koos kastme ja rabeda saia või sepikuga.
Hüva nõu:
Seda salatit võib teha peatoidust üle jäänud broilerist. Ka kalkun sobib väga hästi. Kui soovid, võid pigistada kastmesse 1 – 2 küüslauguküünt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga