Keisri salat

4 paksu saiaviilu
4 sl maisiõli
2 küüslauguküünt
3 suurt salatipead
8 sl maisiõli
3 sl värsket sidrunimahla
1 munarebu
soola
jahvatatud musta pipart
50 g riivitud parmesaani vm juustu (soovitav jämedamat)

1. Lõika saiaviiludelt koorik ära ja lõika sai kuubikuteks. Kuumuta pannil 4 sl õli.
2. Purusta küüslauk. Prae saiakuubikud ja küüslauk koos õlis.
3. Kui saiakuubikud on kuldkollased, tõsta need pannilt ära.
4. Puhasta ja pese salatid ning rebi salatilehed tükkideks ja aseta serveerimisnõule.
5. Sega 8 sl õli, sidrunimahl ja munarebu kastmeks. Maitsesta soola ja värskeltjahvatatud musta pipraga.
6. Puista saiakuubikud ja riivitud juust salati pinnale. Lisa kaste alles serveerimisel.
Hüva nõu:
Kui soovid, võid maitsestada kastme näiteks hakitud vürtsikilu või tuunikalaga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga