Borsh ehk peedisupp kapsaga

400 – 500 g kondiga veiseliha
2 l vett
1 porgand
1 petersell
1 sibul
2 sl õli või rasva
1 sl tomatipüreed
1 sl 3%-list äädikat
400 g peeti
250 g värsket või hapukapsast
soola
4 pipratera
2 loorberilehte
1 sl suhkrut
200 g viinereid
6 sl hapukoort
maitserohelist

1. Pane liha külma veega keema.
2. Tükelda porgand, petersell ja sibul peenteks ribadeks ning hauta osas koguses rasvaines, lisa tomatipüree ja kuumuta läbi.
3. Ülejäänud rasvaines kuumuta ribadeks lõigatud või jämedalt riivitud peedid, lisa äädikat, et säilitada peedi värvust, ja veidi puljongit ning hauta, kuni peedid on pehmed.
4. Kui liha on valmis, võta ta puljongist välja, eralda kontidest ja tükelda.
5. Peeneks lõigatud värske kapsas või hapukapsas keeda lihakeedu puljongis pehmeks, lisa hautatud maitseviljad ja peedid, samuti vürtsid ning keeda veel umbes 5-10 minutit. Seejärel maitsesta supp suhkru ja soolaga.
6. Pane lihatükid ja viinerilõigud taldrikusse, tõsta kuum supp peale, lisa maitse järgi hapukoort ja hakitud maitserohelist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

65 kommentaari “Borsh ehk peedisupp kapsaga

  1. To Tarmo: Jaga kuus kaheksaga!!! Vastusevarjandid on 1 sl; 0,75 sl; 0,5 sl; 0,25 sl või 2 sl. Ülesande lahendamisel on lubatud ka kalkulaatorit kasutada.

  2. Mul on küsimus.Kui on 8 portsjonit ja 6 supilusikat hapukoort kuidas neidjagada või jääb keegi ilma?