Guljaðð – supp

50 g suitsusinki või -ribi
3 sibulat
1 sl paprikapulbrit
300 g hakklika
1 ½ dl valget veini
1 tl soola
¼ tl valget pipart
1 tl köömneid
1 tl majoraani
2 küüslauguküünt
2 sl tomatipüreed
11 vett
3 kartulit
1 roheline paprika
¼- ½ tl cayenne pipart
(soola)

1. Lõika suitsuliha kuubikuteks. Kuumuta kuubikuid kergelt potipõhjal.
2. Koori ja haki sibulad. Kuumuta neid veidi koos lihaga. Lisa paprikapulber.
3. Murenda hakkliha potti ja kuumuta seda koos muude ainetega 5-10 minutit.
4. Lisa vein, sool, maitseained, purustatud küüslauk, tomatipüree ja vesi. Lase keema.
5. Koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Eemalda paprikast seemned ja lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks. Lisa kartulid ja paprikad potti. Lase 15-20 minutit küpseda.
6. Maitsesta ettevaatlikult cayenne pipraga ja kui vaja, lisa soola. Serveeri koos sepiku ja juustuga.
Hüva nõu:
Taimetoitlase variant: jäta liha välja. Kuumuta sibulad õlis ja suurenda kartuli ja paprika hulka – võta 6 kartulit ja 2 paprikat. Võid valmistada seda toitvat ja vürtsist suppi ka lõkketulel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

49 kommentaari “Guljaðð – supp