Hapukapsasupp

2 l vett
700 g sealiha
1 l hapukapsaid
3 sl tangu
1 sibul
1 porgand
soola

1. Pane liha koos kapsaste ja tangudega külma veega keema.
2. Keeda tasasel kuumusel umbes 2-2,5 tundi.
3. Umbes tund enne keetmise lõpetamist lisa peeneks riivitud porgand.
4. Kui supp on valmis, tõsta liha välja, lõika viiludeks ja serveeri eraldi vaagnal.
Hüva nõu:
Kellele maitseb, võib supi serveerimisel lisada ka hapukoort või ketðupit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

56 kommentaari “Hapukapsasupp

  1. Parima kapsasupi olen saanud suures ahjus savipotis “küsetades”. Hoian läbikasvanud liha 1 päeva soolas. Panen liha poti põhja, järgmiseks hapukapsad, riivitud porgandi, hakitud sibulad, hakitud küüslaugu küüned, 1-2 tl suhkrut, peoga kruupe ja kõige peale terved kooritud kartulid. Lõpuks sooja vett nii palju, et ulatub vähemalt 5 cm üle kapsa. Poti kaane alla panen veel fooliumi, et vähem ära auraks. Kui ahi köetud ja ainult söed veel alles, siis lükkan roobiga põhja puhtaks ja panen sinna savipoti koos eelnimetatud toiduainetega. Kui 4 tunni päsast lõunale tulen, on imehea supp valmis. Lisan taldrikusse hapukoort, teen kartulid kahvliga või noaga tükkideks ja naudin head maitset. Soola rohkem ei lisa, kui liha peal on ja pipart ning loorberi ka mitte. Piisav kogus sibulat ja küüslauku ajab minu maitse jaoks asja ära. Supi kõrvale söön leiba, millele on määritud sinepit ja peal supis pehmeks haudunud liha. Järgmisel päeval on see veel parem ja külma liha on parem lõigata. Rammus toit, aga talvel kulub ära. Ülekaalulistele ei soovita.

  2. Hea hapukapsasupi tegemiseks on veel palju nippe.
    Soovitan koos kapsaga panna potti ka paar suuremat küüslaugu küünt ja kolm suuremat sibulat. Sibul soovitav eelnevalt ikka ribadeks lõikuda. Samuti ei pea just terapipar olema, mida vürtsika maitse jaoks tarvitada – vabalt võib kasutada ka tavalist jahvatatud musta pipart ja päris julgelt. Lisaks eelnevale soovitaks sibulatega koos passeeritud tomatipastat (ca 50g pastat 1 kg kapsa kohta) supi sisse panna ning 2 spl suhkrut lisada ja seejärel veel üks tunnikene keeta. Selline supp vajab kindlasti serveerimisel hapukoore silma keskele ja musta leiba kõrvale haukamiseks. Head isu.

  3. Üks kokatädi soovitas lisada koos soolaga ka suhkrut – pidavat parem maitse tulema ning samuti terapipar on väga teretulnud asi hapukapsasupis. Proovisin tema retsepti ning ütleks, et tuli isegi parem kui tavaline supp, mida enne olin ilma suhkruta teinud. Kena kokkamist!