Kanasupp

1 broiler (u. 1 kg)
1 ½ l vett
2 tl soola
loorberileht
5 tera pipart
1 porru
4 varssellerit
u. 200 g külmutatud herneid
2 dl hakitud ürte, näit. peterselli, estragoni ja basiilikut

1. Kui broiler on külmutatud, sulata see. Lõika see pooleks ja pane potti.
2. Kalla keev vesi peale ja lase broiler keema. Koori vaht ära ja lisa vette sool, loorberileht ja pipraterad. Keeda broiler küpseks, keeduaeg on 30 – 40 minutit.
3. Tõsta broiler leemest välja. Eemalda luud ja nahk. Tükelda liha. Aseta liha jahedasse kohta.
4. Kurna leem läbi kohvifiltri või peene sõela. Lase leem potis uuesti keema.
5. Pese, puhasta ja tükelda porru ja seller. Pane aedvili potti ja keeda 10 minutit. Kui 5 minutit on kulunud, lisa herned.
6. Pane lihatükid potti ja lase supp hästi kuumaks. Lisa ürdid. Serveeri koos leiva ja juustuga.
Hüva nõu:
Poes on mõnikord saada ka harilikku kana. See sobib supi valmistamiseks väga hästi. Järgi muus osas retsepti, aga pikenda kana keeduaeg 2-3 -kordseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

55 kommentaari “Kanasupp

  1. Hariliku kana all mõeldi arvatavasti seda nn supikana :) Broilerist pisem ja kõlbabki supi tegemiseks väga hästi :)