Koorene krevetisupp

500 g keedetud koorimata krevette
2 sl võid või margariini
1 väike porgand
1 sellerivars
tükk porrulauku
2-3 tillioksa
3 sl nisujahu
1 l vett
2 kalapuljongikuubikut
hakitud tilli, maitsestamiseks

PAKSENDAMISEKS:
2 munarebu
2 dl vahukoort

1. Sulata ja koori krevetid. Pese koored rohkes külmas vees. Nõruta.
2. Sulata potis rasv. Lisa krevetikoored ja sega neid veidi aega rasvas nõrgal tulel.
3. Puhasta ja tükelda aedvili ning lisa koos tilliga potti krevetikoorte hulka. Lisa jahu.
4. Lisa vesi kogu aeg segades. Lisa kalapuljongikuubikud. Keeda 15-20 minutit.
5. Kurna leem. Klopi munarebud ja koor kausis segamini. Lisa kuum leem kogu aeg kloppides segu hulka.
6. Kalla supp potti tagasi ja kuumuta kogu aeg segades, kuni see on veidi paksenenud. NB! Suppi ei tohi enam keema lasta!
7. Aseta kooritud krevetid ja peenestatud till taldrikule. Kalla supp peale.
Hüva nõu:
Seda suppi võid valmistada ka kooritud ja külmutatud krevettidest. Sulata need ja pane taldrikule. Leem valmista ilma krevetikoorteta.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

6 kommentaari “Koorene krevetisupp

  1. lisasin veits sidruni pipart…ja kalapuljongi asemel kasutasin knorri kalakastet…tuli ka väga hea …:)mmm!!