Kukeseenesupp

u. 1 l värskeid kukeseeni või vastav hulk külmutatud seeni
1 porru või rohelist sibulat
2 sl võid või margariini
2 sl nisujahu
1 l aedviljapuljongit kuubikust
1 – 2 dl rõõska koort
½ -1 tl soola
2 sl sherryt või vermutit

1. Puhasta värsked kukeseened harjaga. Sulata külmutatud seened. Haki peeneks.
2. Puhasta, pese ja peenesta porru või sibul.
3. Sulata rasv 2 – 3 l potis.
4. Lisa kukeseened ja porru. Keeda neid rasvas, kuni niiskus on haihtunud ja porru on läikiv ja läbipaistev.
5. Puista jahu pinnale. Sega. Vala puljong peale.
6. Keeda nõrgal tulel umbes 10 minutit.
7. Lisa koor, sool ja sherry või vermut. Maitse ja lisa, mida vaja.
8. Serveeri koos väikeste kuklite või pika saiaga.
Hüva nõu:
Selle retsepti järgi võib teha ka segaseene- või ðampinjonisuppi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

5 kommentaari “Kukeseenesupp