Oa – aedviljasupp

1 dl valgeid ube
1 dl pruune ube
1 l vett, 1 tl soola
3 – 4 kartulit
2 sibulat
1 kollane ja 1 punane paprika
3 sl õli
½ l vett
2 aedviljakuubikut
2 loorberilehte
2 oksa värsket rosmariini või 1 tl kuivatatud rosmariini
3 purustatud küüslauguküünt
1 sl paprikapulbrit
2 oksa tüümiani või 2 tl kuivatatud tüümiani
½ dl tomatipüreed
u. 50 g värskeeid või konserv tomateid
peterselli (soola, musta pipart)

1. Lase ubadel soolvees u. 12 tundi liguneda.
2. Pane oad uude soolvette ja keeda neid väiksel tulel umbes 45 minutit. Kalla vesi ära.
3. Koori kartulid ja sibulad. Pese paprikad ja eemalda neist seemned. Lõika kartulid suurteks tükkideks, peenesta sibul ja lõika paprikate viljaliha ribadeks.
4. Kuumuta aedvilja mõni minut potis õlis.
5. Lisa potti vesi, puljongikuubikud ja kõik maitseained.
6. Keeda umbes 15 minutit.
7. Lisa oad. Lase keema.
8. Maitsesta supp tomatipüree, tomatite ja hakitud peterselliga. Lisa maitse järgi soola ja pipart.
9. Serveeri koos leiva või sepikuga.
Hüva nõu:
Kuivad oad võib asendada purgitäie valgete ubadega tomatikastmes.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga