Tomatisupp

2-3 väikest sibulat
1-2 küünt küüslauku
1 sl õli
1 dl riisi
2 prk tomatikastet (800 g)
1 aedviljapuljongikuubik
6 dl vett
1 tl soola
1/4 tl musta pipart
1 tl basiilikut
1 dl kreeka pähkleid
1/2 dl vahukoort

1. Koori sibulad ja küüslauk ning haki peeneks.
2. Kuumuta potis õli, lisa sibulad ja küüslauk ning riis. Kuumuta mõni minut.
3. Kalla tomatikaste peale. Lisa puljongikuubik, vesi, sool, pipar ja basiilik. Keeda 20 minutit.
4. Purusta pähklid ja lisa supile. Klopi koor vahule ja lisa ka see lõpuks supile.
5. Serveeri koos sepiku või saiaga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

40 kommentaari “Tomatisupp

  1. aga kas tomatikastme asemel võib ka tomatimahla kasutada.?mõttlesin proovid seda suppi teha kas mahlast oleks ka kasu?

  2. Olen seda suppi ennegi teinud. Erakordselt maitsev ja kõigele lisaks mu lapse lemmiksupp.
    Nüüd võtsin kätte ja tegin supi mitte ainult tomatipastast vaid suurma osa panin läbi sõela pressitud värskeid tomateid. hoopüis teine maitse, värskem, mahedam. Lisasin ka pisut kastmepaksendajat ja koor polnudki palju vaja (vaid maitse jagu). Lisaks panin riisi asemel “riisitera” makarone. Sobisid väga hästi. Lõppkokkuvõttes on mul nüüd nagu kahe erineva tomatisupi retseptid. Nagu oleks ühesugused, aga pole kah. Proovige, te ei kahetse!

  3. Tänan imemaitsva retsepti eest! Soovitan südamest – parajalt vürtsikas/hapukas ja väga tasakaalustatud maitsega tummine supp. Isiklikult asendasin vahukoore piimaga ning serveerimisel panin silmaks hapukoore ja pestotuti.

  4. Olen sarnast suppi teinud ka nii, et pannud rahuga purgipaprikat ja punaseid purgiube juurde. Teeb asja natuke nö. tugevamaks ja paprika annab ka sellist magusat vürtsikust juurde. Aga selliste suppide puhul on variante kindlasti veelgi, vastavalt maitsele.