Juustufondüü 2

500 g erinevaid juuste
1 küüs küüslauku
4 dl kuiva valget veini
4 tl maisijahu
3 sl vett
1/4 tl musta pipart
1/4 tl riivitud muskaatpähklit
1 – 2 sl kirschwasserit või tavalist viina

SERVEERIMINE:
saiaga, sobib pikk sai

1. Lõika erinevad juustud väikesteks kuubikuteks.
2. Hõõru fondüüpoti põhi ja servad poolekslõigatud küüslauguga.
3. Kalla vein potti ja kuumuta, kuni see hakkab keema. Keera tuli väiksemaks.
4. Lisa vähehaaval juust ja kogu aeg põhjani segades, et see põhja ei kõrbeks.
5. Sega maisijahu tilgas vees ja lisa potti, kogu aeg segades. See teeb kastme paksemaks.
6. Maitsesta juustukaste pipra, muskaadi ja alkoholiga.
7. Serveeri koos fondüüga saiakuubikuid. Saiatükk pannakse fondüükahvlisse, kastetakse potti ja kääritakse kuum, koorene juustukaste saiatüki ümber.
Hüva nõu:
Fondüü juustukastmesse võib kasta ükskõik mida, näiteks suvikõrvitsa- või kurgitükke.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga