Juustukook

4 dl nisujahu
200 g margariini või võid
100 g riivitud parmesaani
1 sl vett

TÄIDIS:
300g riivjuustu
2 dl kuiva valget veini
½ tl paprikapulbrit
soola, musta pipart
2 tl maisi- või kartulijahu
2sl vett

KAUNISTUSEKS:
10 paprikatäidisega oliivi või ½ -1 punast paprikat

1. Sega jahu, rasv ja riivitud parmesaan. Lisa vesi ja sega ained kiiresti taignaks. Pane taigen paariks tunniks jahedasse kohta.
2. Rulli taignast 2 umbes 25 cm läbimõõduga ringi. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahju plaadile ja torka kahvliga labi. Küpseta ahju keskosas 225 kraadi juures 8-10 minutit. (Pirukapõhja võib varem valmis teha ja täita alles enne serveerimist.)
3. Tee täidis vahetult enne koogi serveerimist. Sulata riivjuust potis koos veiniga. Maitsesta paprikapulbri, soola ja pipraga.
4. Lisa juustusegusse tilga veega segatud maisi- või kartulijahu, et segu paksemaks muutuks.
5. Kanna juustusegu ühele taignapõhjale ja kata pealt teise põhjaga.
6. Kaunista kook oliivi- või paprikaviiludega.
7. Serveeri koos rohelise segasalatiga, milles on ka hakitud varssellerit.
Hüva nõu:
Koogipõhjade tegemisel võib kasutada mistahes riivjuustu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

Üks kommentaar “Juustukook