Kartulisuflee juustuga

750 g kartuleid
1 sl margariini või võid
2 dl piima
½ tl soola
¼ tl valget pipart
¼ tl riivitud muskaati
3 muna
2 dl värskelt riivitud parmesaanjuustu

KATE: Riivjuust

1. Koori ja tükelda kartulid. Pane need potti ja lisa niipalju vett, et kartulid on kaetud. Keeda küpseks. Või pane kartulid mikrovormi ja lisa 1 sl vett. Kata kinni. Küpseta täisvõimsusel (max 800 W) 4 – 5 minutit.
2. Kalla vesi kartulitelt ära. Lisa rasv. Tambi kartul püreeks.
3. Lisa piim ja klopi püree kohevaks. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.
4. Eralda munavalged rebudest. Sega munarebud ja riivjuust kartulipüreesse.
5. Klopi munavalged kõvaks vahuks. Sega vaht ettevaatlikult tõstes kartulipüreesse.
6. Määri sirgete äärtega umbes 1 ½ liitrine ahjuvorm rasvaga ja puista üle riivkuivikuga. Täida vorm kartulipüreega.
7. Küpseta kartulisufleed ahju alumises osas 200 kraadi juures 35 – 40 minutit.
8. Serveeri omaette toiduna koos segasalatiga või siis lisandina praetud või grillitud liha juurde.
Hüva nõu:
Kartulisufleed võid küpsetada ka väikestes vormides valmis portsionitena.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga