Munad Benedictine moodi

4 muna
1 tl soola/1 liiter vett
2 tl äädikat/1 liiter vett
1 pakk hollandi kastme pulbrit
200 g suitsusinki
1 sl margariini või võid
4 viilu röstisaia

1. Pane vesi kastrulisse, vesi peab täitma 2/3 kastrulist.
2. Lisa sool ja äädikas õiges vahekorras. Lase vesi keema.
3. Keera tuli vaiksemaks, nii et vesi keeb väga nõrgalt.
4. Löö munad ükshaaval kohvitassi katki. Nõruta need ettevaatlikult tassist keevasse vette.
5. Keeda, kuni munavalged rebude ümber on täiesti hüübinud, umbes 3 – 4 minutit.
6. Tõsta munad vahukulbiga nõusse, kus on veidi kuuma vett. Siis munad ei jahtu.
7. Valmista kaste pakendil toodud juhise järgi.
8. Lõika sink kuubikuteks.
9. Prae saiaviilud mõlemalt poolt kuldkollaseks.
10. Tõsta saiaviilud taldrikutele. Puista singikuubikud peale. Tõsta munad singikuubikutele ja kata kastmega. Serveeri võileiva juurde rohelist salatit ja varsket kurki.
Hüva nõu:
Singi võib asendade ribadeks lõigatud suitsulõhe või muu kalaga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

51 kommentaari “Munad Benedictine moodi

  1. Küsin, et kas eesti keeles ongi nö ametlik nimetus “munad Benedictine moodi”?

    Et miks just Benedictine? Originaalis kõlab nimetus Eggs a’ la Benedick (autor Charles Ranhofer, kes valmistas roa nõudlikule püsikliendile proua LeGrand Benedict`ile.).

    Ses mõttes, et miks mitte siis “munad Benedicti moodi”?