Munapuder

3 sl jahu
2 kl piima
3 muna
soola
1 sl rasvainet
maitserohelist

1. Sega jahu vähese piimaga, lisa lahtiklopitud munad, ülejäänud piim ja maitsesta soolaga.
2. Sulata rasvaine pannil, kalla munasegu pannile ja keeda kergelt segades läbi.
3. Serveeri kuumalt, peale puista hakitud maitserohelist (sibul või murulauk ja till). Paku juurde röstitud teraleiba.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

12 kommentaari “Munapuder

  1. 3spl jahu, kes selle kuradi retsepti siia kirjutas. Kas sa ise ka oled seda SITTA proovinud? jahu pole üldse vaja!

  2. Ma võtsin Eiriku kommentaari põhjal 1 sl jahu ja 4 M-suuruses muna 2 klaasi piima kohta. Liha (peekoni ja Krakovi vorsti) järel panin veel pannile ühe suure tomati tükid; maitsestasin soola, pipra, basiiliku ja paprikapulbriga. Kuna tomat ajas vedelikku välja, jäi tulemus pärast muna hüübimist liiga märg, nii et lisasin heldelt (no üle poole klaasi kindlasti) riivsaia. Pannkoogiks ei läinud ja maitses mõnusasti. Aitäh!

  3. Mina teen munaputru vanaema õpetuse järgi. Võtan ühe muna kohta klaasi piima, 1 spl. jahu, soola. Klopin ained segi. Pannil praen pekisemad singikuubikud. Väljasulanud rasva sisse kallan muna-piima-jahu segu. Keskmisel kuumusel segan niikaua, kuni munasegu on hüübinud. Kes singikuubikuid pudru sees ei soovi, võib need pannilt ära võtta ja alles siis munasegu pannile valada.
    Ise kasutan Tupperware segistit. Pudrule annab hea maitse singirasv.

  4. To: eirik. Retseptides toodud sl või tl kogused on alati mõõdetud nii, et lusikal ei ole kuhjaga ainet. Kui lisad kuhjaga lusikatäie, siis saabki midagi liiast.

  5. Olen meessoost ja teen siis selle julge käigu ja postitan kommentaari. IGAKS JUHUKS panin oma e-mailile @macho.com lõppu, et keegi minu mehelikkuses ei kahtleks :) Igaljuhul – munapuder on parim toit üldse! Eriti keedukartulitega (“nämmutatult”). Jep…