Muna-juustupallid

2 muna
200 g riivitud juustu
riivitud muskaatpähklit

1. Vahusta munavalged, lisa riivitud muskaatpähklit.
2. Sega juurde munakollased ja riivitud juust.
3. Vormi kätega kastanisuurused pallid.
4. Prae rohkes keevas õlis küldkollaseks.
5. Serveeri soojalt, paku juurde piima või õlut.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

70 kommentaari “Muna-juustupallid

  1. Õli ei keegi nii nagu vesi. Seda kas õli keeb saad kõige lihtsamini proovida väikese saiatükiga. Kui paned selle õlisse peab selle ümbert hakkama mullitama ehk siis keema.

    Kui rasv on vähe kuumutatud, imevad küpsetised liiga palju rasva endasse ja on seetõttu maitsetud ning raskesti seeditavad. Ülemäära kuumas rasvas aga pruunistuvad küpsetised liiga kiiresti ja lähevad kergesti kõrbema, jäädes seest tooreks.

    Ja veel – õlis keetmiseks ei sobi sugugi igasugune õli. Spetsialistid segavad tavaliselt fritüüri rasva kolmest komponendist – 1/4 sulatatud sea rasva, 1/4 looma rasva ja ülejäänd 2/4 taimeõli. Sobib ka näiteks 1/3 searasva, 1/3 veiserasva, 1/3 taimerasva. Väga hästi sobib friteerimiseks rapsi- või maisiõli. Rasva peab küpsetamisel olema rohkesti, nii et küpsetised selles vabalt ujuksid, kuid rasva ei tohi olla üle poole nõu.

  2. Kui on eestimaine, siis on ka inimsõbralik. Ei ole vaja neid välismaa asju, mis on täis säilitusaineid.