Pidujuust

1 pkt sulatatud juustu (u. 250 g)
150 g mistahes tahket juustu
2 sl toatemperatuurist võid
1 – 2 sl vahukoort
1 punt murulauku
20 musta oliivi
60 g kreeka pähkleid

1. Hõõru kokku sulatatud juust, tahke juust, või ja koor.
2. Haki murulauk ja oliivid peeneks.
3. Sega murulauk ja oliivid juustusegusse.
4. Vormi segu ümmarguseks madalaks juustuks.
5. Haki pähklid.
6. Keera juust pähklipurus. See peab juustu igalt poolt ühtlaselt katma.
7. Tõsta juust ööpäevaks jahedasse kohta, et see muutuks tahkeks ja maitsed seguneksid.
8. Serveeri juust rootsi lauas või magustoiduks koos viinamarjade ja pirnidega.
Hüva nõu:
Tee ainetest kaks väikest juustu. Keera üks juust pähklipurus ja teine paprikapulbris, milles on väikesi kollaseid või punaseid paprikatükikesi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

59 kommentaari “Pidujuust

  1. miiale selgituseks

    Olen sarnast “juustu” kokku seganud korduvalt; loomulikult tuleb tahke juust eelnevalt riivida. Soovitan parmesani ehk kõiki pecarino-tüüpi laabijuustusid (kuiva konsistentsiga kõvad juustud), ka Lõuna-Eestis valmistatakse ligilähedast. Aga võib kasutada ka sinihallitusjuustu, kitsejuustu või brõnsat… Võib lisada ka hakitud küüslauku või köömneid.

  2. kuidas sa sulattaud juustu ja tahket juustu höörud ühte?
    Äkki mainid ka mis kujul tahke juust on?
    Riivitud ,kuubikud jne.