Kartulikroketid

600 g keedetud kartuleid
1/2 tl riivitud muskaatpähklit
50 g sulatatud võid
3-4 muna
soola
riivsaia
praadimiseks õli

1. Peenesta kartulid riivides või läbi pressi surudes. Lisa või, munad, maitseained ja u.1/2 klaasi riivsaia.
2. Vajadusel reguleeri taigent riivsaiaga.
3. Vormi pöidlapikkused silindrid, kasta klopitud munavalgesse ja veereta riivsaias.
4. Prae rohkes tulises õlis või fritüüris kuldkollaseks.
5. Serveeri värske aedviljasalatiga.
Hüva nõu:
Taignale võid lisada ka peenestatud sinki, seeni, praeliha või ka spinatit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

3 kommentaari “Kartulikroketid

  1. Minul on need alati välja tulnud, teen neid tihti ja on väga maitsvad. Isiklikult soovitan seda süüa koos kurgi tomati salatiga või midagi kooresega, kuna ilma koorese kõrvaleineta on need üpris kuivad ning soovitan teha fritüüris.
    Ülimealt head asjad.
    Minu isiklikud toidukriitikud jumaldavad seda toitu.

  2. See ei ole eriti õnnestunud retsept. Järgides soovitust praadida kartulikotlette rohkes õlis saame hunniku õlist läbi imbunud käkke. Maitsenüansid jäävad varju, sest ainuke maitse andja peale fritöörimist on sool. Algul püüdsin käkke läbi küpsetada nagu see on kombeks kotleti puhul. Ebaõnnestunult. Teisel juhul jäid “kotletid” aga seest tooreks. Ei teagi mis ette võtta või kuhu pöörduda selle probleemiga..