Kartuli – hakklihavorm

500 g kooritud tooreid kartuleid
500 g seguhakkliha
2 sibulat
100-150 g juustu
150 g majoneesi
1/2 kl piima
rasvainet
soola
pipart
(rosmariini)

1. Lõika kartulid ja sibulad õhukesteks viiludeks. Riivi juust jämeda riiviga.
2. Määri ahjuvorm rasvainega ning kata vormi põhi ühtlaselt, eelnevalt kergelt läbikuumutatud ja maitsestatud, hakklihaga. Hakkliha kata kartuliviiludega, lisa natuke soola. Kartuliviilud kata sibulaviiludega. Vala kõik üle piima ning majoneesiga ja puista peale riivitud juust ja veidi pipart.
3. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 C juures umbes 1 tund. ( Proovi tiku või noaotsaga kartulite valmidust.)
6. Serveeri marineeritud köögiviljasalati või hapukurgiviiludega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

12 kommentaari “Kartuli – hakklihavorm

  1. Mina olen seda vormi teinud üldse ilma sibulata ja hakkliha asemel olen värskest lihast kuubikud praadinud (parajalt pipra ja soolaga). Tulemus on tõsiselt hea, sööks kas või iga päev:)

  2. mure selline…ma ei armasta üldse mugulsibulat, kuidas minul õnnestuks seda toitu valmistada, kas võib asendada näiteks sibulapulbriga, või rohelise sibulaga?

  3. Mina teen kartuli-ahjuvormi keedetud kartulitest, muidu on retsept sarnane sellega, kõige peale panen riivitud juustu ja küpsemiseks kulub umbes 20 min. Ise küpsetan seda klaasvormis ja 200 kraadi juures.

  4. NB! Vorm tuleb mahlakam ja maitsvam, kui lisada veel näiteks eelnevat kergelt vähese soolaga keedetud lillkapsast