Kartuli – vürtsikilusalat

600 g kartuleid
10 kilufleed või muud soolakala
2 sl kapparit
½ punti peterselli
½ punti murulauku
1 tl riivitud sidrunikoort
1 sl sidrunimahla
2-3 sl oliiviõli
¼ – ½ tl valget pipart
u. 20 musta oliivi

1. Koori ja keeda kartulid. Jahuta neid veidi ja lõika siis suurevõitu lõikudeks.
2. Haki vürtsikilu, kappar, petersell ja murulauk.
3. Tee salatikaste: sega omavahel vürtsikilu, kappar, ürdid, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl, õli ning valge pipar.
4. Kalla kaste soojadele kartulilõikudele.
5. Kaunista mustade oliividega.
6. Serveeri jahtunult koos suitsukalkuni või singi ning pika saiaga.
Hüva nõu:
Salati võib teha ka muust toidust üle jäänud keedetud kartulitest. Murulaugu võib asendada porruga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

5 kommentaari “Kartuli – vürtsikilusalat

  1. Otsin tikutulega taga teie artiklis märgitud tooteid aga pidevalt on vastus et pakkumine on tehtud aga otsust pole. Palun mulle teada anda, millistesse suurtesse kauplustesse olete neid tooteid müüki andnud?