Toidulisand võib inimesed haigemaks muuta

Toidukaupadesse lisatav foolhape võib mõjutada inimeste geneetikat ja muuta tulevased põlvkonnad haigustele vastuvõtlikumaks.

Foolhapet lisatakse mitmetes riikides pagaritoodetesse, vahendab Postimees Online.

Foolhappe tarvitamine vähendab raseduse katkemise ohtu, kuna tekitab teatud kindla geenimutatsiooni. Aina suuremal hulgal sündivatest lastest esineb teatud geenivariatsioon.

Pikema aja jooksul võib mutatsioon suurendada täiskasvanute südamehaiguste, vähi ja rasedustüsistuste tõenäosust.

Kuna on avastatud, et piisava koguse foolhappe leidumisel toidus taoliste haiguste risk väheneb, tekib ring ning suur osa maailma elanikkonnast võib toidulisandist sõltuvusse sattuda.

Samas leitakse, et foolhappe kasulik mõju rasedatele ületab pikema aja jooksul jälgitavaid riske.

Allikas: Eesti Tarbijakaitse Liit; Delfi.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga