Sibulatarretis kuivatatud tomatitega

2 porrut
1 sibul
1 punane sibul
6 minisibulat
vett, soola
8 lehte zelatiini e. 4 tl pulbrit
50 g päikese käes kuivatatud tomateid
värsket basiilikut
5 dl sibulakeeduleent
1 aedviljapuljongi kuubik

1. Koori ja puhasta sibulad. Lõika porru rohelised osad eraldi. Lõika tavaline sibul ja punane sibul lõikudeks.
2. Kupata porru rohelised osad vähese soolaga vees. Jahuta. Tõsta tükid leemest välja ja kuivata need majapidamispaberiga.
3. Keeda porru valged osad, minisibulad ja tavalise sibula lõigud vees. Tõsta küpsed sibulad potist välja.
4. Leota zelatiinilehti külmas vees umbes 10 minutit.
5. Tükelda tomatid ja haki basiilik.
6. Vooderda 1,5 liitrine piklik vorm õhukese kilega.
7. Vooderda vorm porru roheliste osadega. Lase lehtedel üle ääre ulatuda.
8. Täida vorm: Aseta põhjale sibul, keskele kuivatatud tomatid ja peale kiht sibulaid. Puista basiilik tomatite vahele. Pane vorm jahedasse.
9. Lase keema pool liitrit sibulaleent ja aedviljapuljongi kuubik. Pigista zelatiin kuivaks ja lahusta kuumas puljongis. Jahuta. Kui leem juba pakseneb, kalla see vormi.
10. Kata vorm ülejäänud roheliste porrulehtedega. Pane vorm külmkappi ja lase hüübida.
11. Löö hüübinud sibula-tomatitarretis vormist välja ning lõika umbes 1-2 cm viiludeks. Serveeri koos leiva või saia ja sidruniga maitsestatud hapukoorega. Joogiks hele õlu.
Hüva nõu:
Kuivatatud tomatid võib asendada konserveeritud paprikaribadega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Sibulatarretis kuivatatud tomatitega

  1. kartul võib sisaldada ja tavaliselt sisaldabki solaniini, mis on mürk. solaniin paikneb põhiliselt kartulikoore all, mistõttu tuleks kartul koorida paksude koortega, ei tohi kasutada vigastada saanud kartuleid, sest need sisaldavad oluliselt rohkem solaniini. eelistama peaks suuri terveid kartuleid. valgust saanud rohelised kartulid on söögikõlbmatud jne. ühesõnaga kui kartul ära koorida nii nagu vaja, siis ei ole tal peale süsivesikute mingit väärtust. st. mõtetu toiduaine.