Vürtsikad kikerherned

3 dl konserv-kikerherneid u. 250 g
vett, soola
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
2 sl õli
3-4 tomatit
1 sl värsket või 1 tl kuivatatud punet
1 sl värsket või 1 tl kuivatatud salveid
1/2 punti peterselli
150-200 g peekonit

1. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Küpseta neid mõni minut potis rasvas.
2. Hoia tomateid mõni minut keevas vees ja koori need. Lõika tomatite viljaliha väikesteks kuubikuteks.
3. Lisa hakitud tomat sibulale. Lisa ka nõrutatud kikerherned ja sega. Maitsesta soola ja hakitud ürtidega.
4. Lõika peekon ribadeks ja prae pannil rabedaks. Puista peekoniribad kikerhernestele. Serveeri.
Hüva nõu:
* Kikerherned on pärit Vahemere äärsetelt aladelt. Maitselt tuletavad need meelda pähklit ja keetmisel jäävad need terveks. Kikerhernes sobib suurepäraselt ka salatitesse ja pajaroogadesse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga