Kama süüakse suvel tonnide kaupa

Grill-liha ja ðaðlõki kõrval tõuseb suvel ausse eestlaste rahvustoit kama. Kamasöömise tippkuud on juuni ja juuli.

Maailma suurima kamatööstuse Cibus meister Aldrin Pinnar kinnitas, et lõviosa ehk 99,9 protsenti toodangust söövad ära eestlased, ülejäänu viiakse lätlastele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kui palju tonne kamajahu suvekuudel ära süüakse, sõltub ilmast. Pinnar märkis, et jahedal ja vihmasel suvel on nõudlus väike, kuid on juhtunud, et ühel kuumal suvekuul on kulunud isegi üle saja tonni kamajahu.

Aastas koguneb toodangu mahuks 300 tonni, sellest 90 protsenti toodetakse suvekuudel. On aga suvi otsas, lõpeb ka kamasöömine ja tootmine väheneb peaaegu olematuks.

Allikas: Eesti Tarbijakaitse Liit; Delfi.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga