Aromaatne paella

1 sl oliiviõli
1 sibul
2 – 3 küüslauguküünt
1/2 piprakauna
4 dl sõmerat riisi
9 dl vett
1 pakk safranit (0,5 g)
2 kanapuljongikuubikut
1 sl oliiviõli
600 g tükeldatud broilerit
1/2 tl soola
1 pakk külmutatud aeduba
1 punane paprika
1 purk rannakarpe (u. 250 g)
1 pakk külmutatud merivähi lakkasid vms (u. 200 g)

KAUNISTUSEKS:
sidrunilõike
krevette

1. Kuumuta õli potis, mis on küllalt suur riisi keetmiseks.
2. Koori ja peenesta sibul ning küüslauk. Lõika piprakaun peenikesteks ribadeks.
3. Kuumuta neid õlis mõni minut. Lisa riis, vesi, safran ja puljongikuubikud. Lase küpseda umbes 15 minutit.
4. Kuumuta õli pannil ja pruunista broileritükid igast küljest.
5. Lisa sool.
6. Tõsta broileritükid potti riisi peale. Lisa jäised aedoad. Keeda 4 – 5 minutit. Lõika paprika viiludeks ja lisa toidule.
7. Lisa rannakarbid ja kergelt grillitud vähilakad. Kuumuta toit hästi kuumaks.
8. Kaunista sidrunilõikude ja krevettidega.
Hüva nõu:
Paella valmistamine võtab vähem aega, kui teed selle grillkanast.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

6 kommentaari “Aromaatne paella

  1. diego vanaema

    Teen seda toitu väga tihti,sest mul on Hispaaniast toodud spets. paellapann ja sellega on seda toitu väga lõbus teha.Mina panen oma paellasse ka seeni ja külm.herneid.Oleme perega p.-t söönud ka Valencias,kuid meie kodune p. ei jää sellele sugugi alla.