Idamaine riis

1 sibul
1 küüslauguküüs
1sl õli
1 tl köömneid
1 tl kurkumit
½ tl peenestatud kardemoni
1 kaneelipulk või ½ tl kaneeli
2 dl pikateralist riisi
½ tl soola
5 dl vett
1 dl soolapähkleid
½ dl hakitud melissi

1. Koori ja haki sibul ja küüslauk. Kuumuta neid veidi õlis.
2. Maitsesta sibulasegu köömnete, kurkumi ja kardemoniga. Lisa kaneelipulk või kaneel. Kuumuta segu umbes minut aega.
3. Lisa kuiv riis ja sega. Kalla vesi peale ja lisa sool.
4. Kata kaanega ja lase haududa umbes 25 minutit.
5. Lisa pähklid ja meliss ning sega.
6. Serveeri näiteks koos sojaga maitsestatud lihapajaroa ja tomati-kurgisalatiga.
Hüva nõu:
Külmuta idamaine riis portsjonite kaupa, siis võib selle kiiresti soojendada kasvõi ainult ühele sööjale. Paku koos riisiga liha, näiteks singiviile, grillitud broilerit või viinereid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

3 109 kommentaari “Idamaine riis

  1. Andrei Filosofov olustverest

    täitsa püss asi oli ainult riisi keetsin pudruks ja läks poti põhjas põlema(kahju)ja muide küüslaaugu ja muud värgid jäid vabsee tooreks kuna pann oli külma ja tuld all ei olnud:D(kahju)sõin hiljem toorelt:D