Idamaine vürtsiriis

1 sibul
3 sl toiduõli
4 dl sõmerat riisi
½ rohelist piprakauna
1 – 2 küüslauguküünt
½ tl garam masalat
1 loorberileht
2 nelki
1 tl kurkumit
5 dl kanapuljongit (kuubik+vesi)

1. Koori ja haki sibul.
2. Kuumuta õli kastrulis. Keeda sibulat õlis mõni minut.
3. Lisa riis ja kuumuta seda mõni minut.
4. Peenesta piprakaun ja küüslauk.
5. Lisa kastrulisse küüslauk, peenestatud piprakaun, garam masala, loorberileht, nelgid ja kurkum. Kalla kanapuljong peale.
6. Keeda riisi kaane all umbes 20 minutit.
7. Sega. Lase riisil seista 5 – 10 min. Serveerimisel peab riis olema kuiv ja õhuline.
Hüva nõu:
Riis sobib hästi näiteks rasvas keedetud krevettide või kala lisandiks.
Serveeri sellega koos näiteks salatit, kus on õunu, apelsine ja värsket kurki. See tasakaalustab toidu vürtsist maitset.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga