Ulmevõileib

Tänu leiutusaltidele väikeettevõtjatele saame lõunaks süüa ulmevõileiba ja toota prügist etanooli.

• New Yorgi firma Xethanol toodab ülejäänud kommidest ja maiustest etanooli. Plaanis on hakata tootma etanooli maisitõlvikutest, heinast ja ajalehtedest. Firma omanik, 59-aastane füüsilisest isikust ettevõtja Christopher d’Arnaud-Taylor ootab praeguste kõrgete naftahindade ja riigi toetuste jätkudes turu jõudsat laienemist. Xethanol on juba omandanud ka “pärmisitikad”, kelle abil saab toota jäätmetest etanooli.

• 81aastane William Noel Alsbrook mõtles 1998. aastal, vaid nädal enne lahkumist teise ilma, välja pakendamisviisi, mis hoiab võileiva pikalt värskena. Tema poeg Reggie viis idee ellu ja asutas 200 elanikuga Lemitari asulas Diana’s Homegrowni. Võileiva saladus peitub selles, et täidis hoitakse leivast eraldi. Pakil on punane nupp, mida tuleb enne kasutamist vajutada, misjärel täidis valgub leivale ja värskelt valminud sandwich ongi söömiskõlblik.

Allikas: ÄP; Eesti Tarbijakaitse Liit

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga