Lasanje seentega

600-700 g seeni (kukeseened, austerservikud vms.)
1 porru
2 küüslauguküünt
3 sl oliiviõli
soola
purustatud musta pipart
võid vormi jaoks
umbes 12 lasanjetaigna lehte (valmistootena)

BEÐAMELLKASTMEKS:
60 g võid
60 g jahu
800 ml piima
valget pipart
125 g riivitud juustu
2 noaotsatäit jahvatatud muskaatõit

1. Puhasta seened. Suuremad seened penesta.
2. Pese porru ning lõika õhukesteks rõngasteks.
3. Koori küüslauguküüned ning pressi puruks.
4. Kuumuta pannil õli. Pane sisse seened, porru ja küüslauk ning kuumuta segades 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning võta pliidilt ära.
5. Besamellkastme jaoks sulata potis või. Puista sisse jahu, lase sel kuldkollaseks praadida ning lisa segades vähehaaval piim. Vürtsita soola ja valge pipraga. Lase segades 5 minutit kergelt keeda. Sega sisse 100 g juustu ning vürtsita jahvatatud muskaatõiega.
6. Soojenda praeahi 200 C-ni. Määri võimalikult neljakandiline kohruvorm võiga. Pane sisse kõigepealt besamellkastet, seejärel lasanjetaignalehed, seened, besamellkaste, lasanjetaigna lehed jne. Viimaseks kihiks peab olema besamellkaste. Puista peale ülejäänud juust ning pane umbes 30 minutiks praeahju.
7. Serveeri koos lehtsalatiga, joogiks punane vein.
Hüva nõu:
Toidu valmidust võid proovida tikuga torgates. Tüüpilise itaalia lasanjeroa jaoks kasutatakse umbes 9×17 cm suurusi taignalehti. Kui toote pakendile on märgitud valmistajamaaks Itaalia siis võid seda julgelt osta.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 582 kommentaari “Lasanje seentega

    • ma nfcfcd te4pselt ei tea, aga mu meelest on meil siankindis praktiliselt vimatu dashit mingilgi kujul ke4tte saada. Aasta tagasi otsisin, siis ei saanud. Aga e4kki nfcfcd juba saab. Ma olen mitu korda toredaid jaapani retsepte ke4est pannud, kuna dashit netu.