Nuudlivorm suitsulinnulihaga

300 g teokarp-nuudleid või sarvekesi
soola
3 sl oliiviõli
1 kimp siledalehist peterselli
1 sibul
1 küüslaguküüs
400 g kontideta suitsulinnuliha
200 g mozzarella juustu
30 g võid
50 g jahvatatud sarapuupähkleid
1 sl jahu
1/2 l kanapuljongit
1-2 noaotsatäit karripulbrit
2 muna
2 sl hapukoort

1. Lase vesi keema, maitsesta soolaga. Lisa supilusikatäis õli ja nuudlid ning keeda need parajalt pehmeks. Vala keeduvesi ära ja loputa nuudlid voolava vee all.
2. Haki petersellilehed tükkideks. Lõika sibul kuubikuteks ning pressi küüslauguküüs puruks. Lõika linnuliha ja mozzarella kuubikuteks.
3. Kuumuta ülejäänud õli pannil, lisa või. Hauta selles mõni minut sibulat. Lisa jahvatatud pähklid ning prae veidi. Puista peale jahu ning vala peale puljong. Sega ja lase keema tõusta, maitsesta soola, pipra ja vähese karriga.
4. Lisa linnulihatükid ja hoia veel umbes 3-4 minutit pliidil. Seejärel võta nõu pliidilt ära.
5. Soojenda praeahi 190 C-ni. Määri ahjuvorm võiga. Klopi munad lahti ja sega hapukoorega ning seejärel nuudlite, mozzarella, lihakastme ja peterselliga. Maitsesta hästi ning pane ahjuvormi. Aseta vorm umbes 15-20 minutiks praeahju.
Serveeri värsketest köögiviljadest salatiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Nuudlivorm suitsulinnulihaga

  1. tegelikult pole üldse vaja seda kastmet teha. Liha lihtsalt ära praadides ja enne ahju panemist makaronidega kokku segades ja muna peale valades saab minu arvates parema tulemuse.