Spagetti Bolognese

u. 280 g spagetti
1 mugulsibul
2-3 küüslauguküünt
1 sl õli
400 g veise-seahakkliha
1 tl rosmariini
1 dl punast veini
2 pk tomatikastet (a 400 g)
1 dl tomatipüreed
1 tl soola
1/4 tl musta pipart
1 tl vürtsist paprikapulbrit
väesket basiilikut
peterselli

1. Keeda pasta pakendil toodud juhise järgi küpseks.
2. Koori sibul ja küüslaugud. Haki mõlemad peeneks.
3. Kuumuta pannil õli. Küpseta sibulasegu selles veidi aega. Lisa hakkliha ja prae seda mõni minut. Sega hakkliha purujaks.
4. Lisa rosmariin, punane vein, tomatikaste ja tomatipüree. Keeda kaane all umbes 15 minutit.
5. Maitsesta kaste soola, pipra ja paprikapulbriga.
6. Nõruta spagettid. Sega sellesse hakitud petersell ja basiilik. Tõsta spagettid suurde kaussi ja kalla hakklihakaste peale.
7. Serveeri koos toiduga värsket salatit või riivitud aedvilja.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

58 kommentaari “Spagetti Bolognese

  1. esimesele:
    Püree: ilma veeta
    Pasta: lihtsalt tomat purustatud, ilma tomatimahla eemaldamiseta,vedelam;
    Kaste: maitsestatud

  2. punast ja valget veini võib mõlemat kasutada, juhul, kui paned bologneesesse hapukurki siis valget veini, aga kui teed täiesti klassikalist bologneeset, siis soovitaksin panna punast.
    tehnoloogia osast niipalju et kui on aega ja viitsimust, siis rõstida hakkliha eelnevalt ahjust kõrgel temperatuuril ja valmis teha enne punane kaste: sibul, küüslaauk, porgand, tomatipasta(lisada võib tegelikult kõiki tomatitooteid, tomatimahla, purustatud tomateid, kooritud tomateid päiksekuivatatud tomateid jne..) ära pruunistada kergelt lisada maitseaineid veidi ja võib ka panna värske tomati sektoreid, lasta segul kenasti haududa ja lisada hakkliha, lõpus võib veel panna ka oliive.

  3. mina teen natuke teistmoodi:
    Umbes 280 g. Spagette
    1 mugulsibul
    2-3 küüslauguküünt
    1 sl õli
    400 g hakkliha
    kõige väiksem ananassi konserv
    1-2 porgand
    sool ja pipar
    1-2 klaasi ketðupit

    ananass annab hästi hästi hea maitse
    ja seda tuleks kõige viimasena panna.

  4. Palju-palju parem on vel, kui lisate sekka ka neid päikesekuivatatud tomateid, mida pisikestes purkides müüakse, need on nagu ploomimaitsega, väga palju annavad kogu toidule juurde. Purgike on küll kallivõitu, kuid ega’s neid pea palju sisse panema.

    Aga punast veini pole ma kunagi Bolognese sisse pannud…

  5. Siis kaovad müügilt veel viimased söödavad lihatooted.Rakvere vorstid ei kõlba enam ammu süüa.Hullem jahuplöga,kui vene ajal oli. Küll need soomlased juba oma retseptid käiku lasevad.