Tomati – riisiroog

1½ dl pikateralist riisi
¾ tl soola
4 dl vett
4 – 5 tomatit
1 suvikõrvits
1 baklazaan
1 sibul
1 värske piprakaun või 1 tl chillipulbrit
2sl õli
½ tl soola
¼ tl musta pipart
1 küüslauguküüs
2 sl tomatipüreed
1 dl kanapuljongit kuubikust

1. Keeda riisi soolaga maitsestatud vees 15 – 20 minutit.
2. Pese tomatid, suvikõrvits ja baklazaan. Koori sibulad. Pese piprakaun ja eemalda sellest seemned.
3. Lõika tomatid suurteks tükkideks. Tükelda suvikõrvits ja baklazaan. Haki sibul ja tükelda pipar.
4. Kuumuta muid aedvilju, välja arvatud tomatit, õlis kastrulis või potis mõni minut.
5. Lisa soola ja pipart. Lisa purustatud küüslauk. Kalla peale tomatipüree ja kanapuljong.
6. Hauta umbes 5 minutit.
7. Lisa aedviljale riis ja tükeldatud tomat. Kuumuta kõik koos.
8. Serveeri koos saia või leiva ja salatiga.
Hüva nõu:
Värsked tomatid võib asendada 1-2 purgi tervete konservtomatitega. Tükelda tomatid ja sega need koos leemega riisi hulka. See toit on väga tervislik, sest selles on rohkesti kiudaineid ja vähe rasva.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga