Turistidele meeldib Eesti õlu ja sealiha

Tuhat turisti, keda konjunktuuriinstituut riikliku arengukava “Eesti toit” raames sel suvel siinse söögi ja joogi teemal küsitles, julgevad kaasmaalastele soovitada Eesti kala- ja liharoogi ning õlut.

Kamast, verikäkist ega kaerakilest polnud peaaegu ükski turist kuulnud. Küll aga oskasid turistid nimetada Eesti toitudena näiteks verivorsti ja seapraadi, kuid märksa kurvem on konjunktuuriinstituudi sotsioloogi Lia Lepase sõnul olukord Eesti jookide tuntuse osas, sest ei keefiri ega kalja osanud turistid Eestiga seostada. Küll aga hindavad turistid väga kõrgelt Eesti õlut, viina ja likööri, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kui igast sajast küsitletud turistist oleks oma järgmisel Eesti reisil valmis kohalikku toitu taas proovima 94 inimest, siis kaks inimest põlgaks Eesti toidu pigem ära.

Allikas: Delfi.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga