Vorsti – makaronivorm

4 dl lühikesi makarone
200 g suitsuvosti
1 porru
½ sl margariini või võid
2 dl kefiiri
2 dl piima
3 muna
1 – 2 tl pipra-ürdisegu
½ tl soola
2 dl riivjuustu
peterselli

1. Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees pakendil toodud juhise järgi.
2. Lõika vorst õhukesteks viiludeks ja lõika viilud pooleks. Pese ja tükelda porru.
3. Kuumuta vorsti ja porrut rasvas mõni minut.
4. Nõruta makaronid.
5. Sega kefiiriga piim ja lahtiklopitud muna, maitseained ning sool.
6. Lao rasvaga määritud vormi kihtide kaupa makaronid ja vorsti-porrusegu. Kalla muna-piimasegu peale ja puista riivjuust pinnale.
7. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 – 40 minutit.
8. Kaunista hakitud peterselliga ja serveeri koos riivitud aedviljasalatiga.
Hüva nõu:
Vorsti võib asendada singi, suitsuribi või sea-veiselihakonserviga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

11 kommentaari “Vorsti – makaronivorm

  1. Panin vorsti asemel hakkliha. Mitseained on sellised asjad mida igaüks peaks ikka panema oma maitse järgi. (jätad midagi ära- paned midagi juurde) Keefiri ei armasta selle pärast panin keefiri asemel majoneesi ja ühe tl hapukoort. Juustu panin u 10 enne toidu valmimist, sest muidu see tegelikult suht kipub liialt ära pruunistuma seal 200 kraadi juures. Väga hea oli, korter oli juba enne toidu valmimist head lõhna täis :)

  2. mulle jälle tundus see nö kastmevedelik liiga hapukas ja järgmine kord ehk kasutan ainult piima ja juustu peale võix natuke hapukoort panna. muidu täitsa ok.

  3. kuna ma eriti suitsuvorsti ei armasta ja käepärast teda polnud ka, siis panin selle asemel hakkliha ja porru asemel rohelist sibulat. Sai ka väga hea maitsega asi :)

  4. MEie perele väga maitses, isegi laps, kes muidu eriti ei söö -sõi hea isuga:) Kasutasin poolsuitsuvorsti ja panin 200 gr. asemel 330 gr.